به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، آیتالله سید محمد سعیدی در خطبههای نماز جمعه سوم آذر که در مصلی قدس قم برگزار شد، با اشاره به آیه «أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَلْتَنْظُرْ نَفْسٌ مَا قَدَّمَتْ لِغَدٍ ۖ وَاتَّقُوا اللَّهَ ۚ إِنَّ اللَّهَ خَبِیرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ» عنوان کرد: خداوند در این آیه (آیه ۱۸ سوره حشر) بعد از امر به تقوا، به یکی از لوازم تقوا یعنی حساب رسی اشاره میکند.
وی با اشاره به ایام شهادت حضرت فاطمه (س) گفت: حضرت زهرا (س) ویژگیهایی دارند که شاید به ظاهر قابل جمع نیست، از جمله این ویژگیها جمع بین زندگی زن مسلمان در رفتار با شوهر و فرزندان و انجام وظایف در خانه از یک سو و از سوی دیگر وظیفه یک بانوی مجاهده و خستگی ناپذیر در برخورد با حوادث سیاسی مهم است.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند که یک زن نمیتواند هم در خانه به مادری بپردازد و هم در جامعه نقش سیاسی و اجتماعی فعال داشته باشد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در دیدار با ورزشکاران از بانویی یاد کردند که با حجاب کامل پرچم این دوره از ورزشهای آسیایی را حمل کرد و در مقابل یک دنیا هویت و شخصیت یک زن ایرانی را نشان داد و از این امر تشکر کردند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) ادامه داد: این برای توجه دادن و تذکر دادن به این حقیقت است که یک زن میتواند در عرصه ورزش مدال آور باشد اما به وظایف دینی و انقلابی خود نیز عمل کند.
وی افزود: رهبر معظم انقلاب از بانویی که با نوزاد در آغوش به روی سکو رفت یاد کردند و فرمودند این یک حرکت نمادین است و در دنیا به معنی احترام گذاشتن زن به نقش خانواده و مادری است همچنین ایشان از بانویی که هنگام اهدای مدال با مرد نامحرم دست نداد هم تشکر کردند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: امروز یکی از رسالتهای مهم همه ما از جمله بانوان این است که کسانی که از سیره حضرت فاطمه (س) فاصله گرفتند و با تبلیغات دشمنان و توطئه برخی از وادادگان به مسیر آن حضرت نرفتند کمک کنیم و نگذاریم در منجلاب ابتذال غرق شوند.
خطیب جمعه قم با اشاره به سالروز تشکیل بسیج مستضعفین بیان کرد: پدیده بسیج مستضعفین از عظیمترین، ماندگارترین و ارزشمندترین یادگاریهای امام امت است. بسیج و بسیجیان مصداق کاملی از اخلاص، فداکاری، عشق به خدا و محرومین و عاشق خدمت جهادی هستند.
وی با تاکید بر اینکه فرهنگ بسیج با قابلیت جهانی شدن دارد، بیان کرد: قرآن درباره این جریانها میفرماید: «أَلَمْ تَرَ کَیْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا کَلِمَةً طَیِّبَةً کَشَجَرَةٍ طَیِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ؛ )ای رسول) آیا ندیدی که چگونه خدا کلمه پاکیزه را به درخت پاک و زیبایی مثل زده که اصل ساقه آن برقرار باشد و شاخه آن به آسمان (رفعت و سعادت) بر شود؟»
عضو خبرگان رهبری ادامه داد: امروز شما شاهد طوفان الاقصی و بسیج جهانی هستید، هرچند هنوز فرصتی نشده است که ابعاد این پیروزی بزرگ به صورت کامل ارائه شود.
وی با اشاره به آتش بس غزه، خطاب به نیروهای حماس گفت: نیروهای مجاهد مراقب باشید، این توطئه گران در دوران آتش بس دست به ترور خواهند زد، اینها وجودا و ذاتا با اسلام مخالف هستند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) اضافه کرد: یکی از دستاوردهای بزرگ این نبرد تاریخی این بود که تجمعها و راهپیمایی های مختلفی در جهان در حمایت از مردم فلسطین به عنوان یک بسیج جهانی علیه رژیم صهیونیستی برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در قم با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: چند ما بعد مردم برای دو انتخابات مهم به پای صندوقهای رای میآیند چون قوام همه نهادهای جمهوری اسلامی به شکلهای مختلف به رای مردم است. امام راحل به مردم و آرای آنها اعتقاد راسخ داشتند و زمانی که گفتند میزان رای مردم است از عمق جان به آن اعتقاد داشتند.
وی با بیان اینکه حضور مردم در چهل سال گذشته ثابت کرد که چقدر حضور آنها در عرصههای مختلف موثر است، یادآور شد: خداوند به پیامبر اکرم(ص) درباره نقش مردم میفرماید: «هُوَ الَّذِی أَیَّدَکَ بِنَصْرِهِ وَبِالْمُؤْمِنِینَ» تا مردم هم قدر خودشان را بدانند و هم در هر مرحلهای که لازم است قبل از اینکه دشمنان ایران و اسلام با تبلیغات مسموم و امپراطوری رسانه، ذهنها را مشوش کنند با مشارکت حداکثری، بینش و آگاهی افراد اصلح را برای مدیریت جامعه انتخاب کنند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) بیان کرد: وظیفه مسئولین است که با خدمت صادقانه و حکیمانه روح امید، اطمینان و اعتماد را در مردم زنده نگه دارند.
امام جمعه قم با اشاره به سالگرد شهادت شهید محسن فخری زاده و شهید شهریاری گفت: از شاگردان و رهروان راه شهدای هستهای میخواهیم که مسیر پر افتخار آنان را ادامه دهند و کشور امام زمان (عج) را در این حوزه چنان ارتقا و بی نیازی ببخشند که دشمنان را از امکان دستاندازی، تحریم و تهدید ناامید کنند.
آیتالله سعیدی در خطبه اول عنوان کرد: آنچه از وجود انسان به سوی خدا راه پیدا میکند روح و جان انسان است؛ باطن انسان وقتی به سمت خداوند میرود که از هر زنگاری پاک و صاف باشد.
وی با اشاره به جریان شناسی نفاق در عصر پیامبر (ص) گفت: خداوند در آیه ۸۱ سوره توبه میفرماید:«فَرِحَ الْمُخَلَّفُونَ بِمَقْعَدِهِمْ خِلَافَ رَسُولِ اللَّهِ وَکَرِهُوا أَنْ یُجَاهِدُوا بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنْفُسِهِمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَقَالُوا لَا تَنْفِرُوا فِی الْحَرِّ ۗ قُلْ نَارُ جَهَنَّمَ أَشَدُّ حَرًّا ۚ لَوْ کَانُوا یَفْقَهُونَ؛ آنهایی که از جهاد در رکاب رسول خدا باز نهاده شدند از این بازماندنشان خوشحالاند و مجاهده به مال و جانشان در راه خدا را خوش نداشتند و (مؤمنان را هم از جهاد منع کرده و به آنها) گفتند: شما در این هوای سوزان از وطن خود بیرون نروید! آنان را بگو: آتش دوزخ بسیار سوزانتر است، اگر میفهمیدند.»
وی با بیان اینکه این آیه مانند آیات گذشته سوره توبه به نفاق پراکنی، خرابکاریها، فتنهها و... منافقین اشاره دارد، تصریح کرد: منافقین به خاطر بی ایمانی و نفاقی که داشتند نمیخواستند با مال و جان شان در راه خدا جهاد کنند و در عین حال این تخلف خود را نیز توجیه میکنند و کار درستی جلوه میدهند و از این تخلف نه تنها خشنود هستند بلکه دیگران را هم دعوت به تخلف میکنند.
تولیت حرم حضرت معصومه (س) بیان کرد: منافقین اگر به عاقبت کارها و حرفهای خودشان میاندیشیدند یک برنامه و کار دیگری پیش میگرفتند.
وی با بیان اینکه حرف و حرکت منافقین برای امروز هم درس و عبرت است، اظهار کرد: منافقین با این سخنان میخواستند هم تخلف خودشان را توجیه کنند و هم نظام را تضعیف کنند و نگذارند دیگران هم به جبهه بروند.
امام جمعه قم اضافه کرد: منافقین همواره از پیشرفت و پیروزی اسلام هراس داشتند و در هر دورهای به شکلی تلاش میکردند تا از پیشرفت اسلام جلوگیری کنند و در این راه نیز از هیچ فتنه و آشوبی دریغ نمیکردند.
وی با تاکید بر اینکه پیام این آیات برای ما این است که منافقین جهان، منطقه و درون کشور را خوب بشناسیم و تحت تاثیر نقشههای شوم آنها قرار نگیریم، بیان کرد: منافقین امروزه با امپراطوری رسانه، حامیان شان و افرادی ناآگاه تلاش میکنند همان نقشهها را عملی کنند.